Műköröm

A műkörömépítésről általában

A műkörmöt nem csak azoknak ajánljuk akik szeretnének  tartósan esztétikus, trendi,díszes körmöket, hanem azoknak is akiknek gyenge, töredezett,barázdált vagy esetleg rágott a körmük. Általa megszabadulhatunk a kellemetlen körömrágástól vagy a körömbőr csipkedésétől is. 

A műköröm elsősorban a természetes körömlemez megerősítésére szolgál, másodsorban pedig hetekig csodálatos dísze lesz kezünknek. Egy megfelelően előkészített és  épített köröm hetekig (2-4hétig) tartós marad! Formáját tekintve lehet a műköröm rövid-szalon köröm vagy extra hosszú, extrém formájú köröm is. Ez mind a vendég igényeitől és fantáziánktól függ.

Kétféle alapanyaggal dolgozunk, ez a Zselé és a Porcelán.

A zselékről általában

A zselé egykomponensű mézes állagú anyag,amely UV-fény hatására köt meg. Vannak építőzselék és színes zselék rengetegféle színben. Eltávolítható reszeléssel és lenövesztéssel.

A porcelán anyagról általában

A porcelán kétkomponensű anyag(liquid+por). Több fajtáját is ismerjük,van levegőre kötő porcelán és UV-porcelán is,hatalmas színválasztékban!

A porcelán keményebb anyag mint a zselé, de nem törékenyebb! Tévhit az, hogy a porcelán köröm hamar letörik! A porcelánból készített műköröm leoldható,tehát nem csak reszeléssel és lenövesztéssel tudjuk eltávolítani ha arra van igény!

A műkörömépítés menete

  • Előkészítés
  • Építés(anyagfelhordást jelent "C"ív kialakításával))
  • Formázás
  • Ápolás és díszítés

Hatalmas tévhit a műkörömről az,hogy időnként le kell szedetni, hogy a saját köröm regenerálódhasson. Alapesetben erre nincs szükség, mivel a természetes körömlemez anyaga elhalt szaru, tehát nem lélegzik! A műköröm nem teszi tönkre a körmöket, ha megfelelő volt az előkészítés, az építés és az eltávolítás.